Moni ikääntynyt pärjää hyvin omassa kodissaan ja pystyy huolehtimaan arjen askareista. Monella on kuitenkin monia säännöllisesti otettavia lääkkeitä, ja iän myötä muisti heikkenee tai voi tulla muistisairaus. Tulevatko lääkkeet varmasti otetuiksi?
Nykyinen sosiaaliturvanmalli ohjaa yhä enevämässä määriin pidennettyyn kodin piirissä tapahtuvaan hoitoon. Lisäksi ihmiset haluavat pysyä oman kodin piirissä, jossa kokea turvaa ja rauhaa. Monista erilaisista syistä johtuen lääkkeiden säännöllinen ottaminen saattaa olla sairauden tai kiireen vuoksi hankalaa tai vaikea toteuttaa.
Jotta lääkkeet tehoavat, ne on otettava ajallaan. Myös lääketurvallisuus on huomioitava, eli ettei lääkkeitä oteta vahingossa liikaa. Lääkeasiat saattavat huolestuttaa sekä ihmistä itseään että hänen läheisiään.
ÄlyDosetti on ratkaisu tähän, sillä se muistuttaa lääkkeiden otosta hälytyksellä ja puheella. ÄlyDosettiin liitetään tavallinen lääkeannostelija eli dosetti tai vaihtoehtoisesti lääkeannosjakelija, joka sisältää valmiiksi annospusseihin asetetut lääkkeet. ÄlyDosetti-laitetta ei tarvitse osata sen enempää käyttää, eli tärkeintä on osata ottaa lääkkeet itse dosetista kun laite niin pyytää. Ja palauttaa dosetti paikoilleen.
Ikääntyneelle (tai kenelle tahansa pitkäaikaista lääkehoitoa tarvitsevalle) Älydosetti tuo tärkeän tunteen pärjäämisestä ja itsemääräämisoikeuden säilymisestä. Läheiselle ÄlyDosetti tuo mielenrauhaa, sillä hän saa tarvittaessa puhelimeensa tiedon, jos lääkkeitä ei ole otettu.
Monille ÄlyDosetin käyttö tuo myös kustannussäästöjä, sillä sen avulla voidaan vähentää kotihoidon käyntejä!
ÄlyTurva tukee itsenäistä asumista
ÄlyDosetin rinnalle tarjoamme ÄlyTurvaa, joka on kodin älykäs turvakeskus. Sen voi ottaa käyttöön myös ilman ÄlyDosettia.
ÄlyTurva ei puhu eikä kehota mihinkään kuten ÄlyDosetti vaan se toimii lähinnä taustalla. Siihen liitetään erilaisia turvaominaisuuksia, eli turvaranneke, palohälytin, vesivahinkovahti ja ovivahti, sekä maksimissaan viiden läheisen puhelinnumero.
Laite lähettää läheisten puhelimiin viestin tai soittaa puhelun, kun jotakin seuraavista tapahtuu:
turvarannekkeen nappia painetaan
vesivahinkovahdin anturiin tulee vettä
esimerkiksi tiskikone vuotaa
palohälytin alkaa soida
ovi aukeaa silloin kun ei pitäisi
ovivahti huomaa että ovi aukeaa silloin kun ei pitäisi (esimerkiksi yöllä)