Yritys

Dose Control Oy

on suomalainen 21 vuotta toiminut terveydenhuollon teknologiayritys. Alun perin, vuonna 2001, Dose Controlissa kehitettiin insuliini-muistuttaja diabetesta sairastaville tukemaan hoitotasapainoa.

Historia

Idea ÄlyDosetti-lääkemuistuttajasta lähti liikkeelle yrityksen perustajan Kari Koranderin huolesta, miten Altzheimerin alkuvaihetta sairastava isä voisi selviytyä kotona itsenäisesti lääkkeiden kanssa. Isä ei muistanut ottaa lääkkeitä oikeaan aikaan ja unohti toistuvasti kellonajat, joten pelkkä lääkedosetin käyttö ei auttanut riittävästi.

Tähän ongelmaan Kari ryhtyi pohtimaan ratkaisua. Omaisena hän ei voinut olla kaiken aikaa muistuttamassa ja pelkkä puhelimella soittaminen ei ollut riittävä keino, sillä isällä saattoi olla dosetti hukassa, jolloin puhelimessa ohjaus ei riittänyt. Tavoitteena kuitenkin oli, että isä voisi jatkaa mahdollisimman itsenäistä elämää kotona. Älylaitteelle oli olemassa aito tarve.

ÄlyDosetista kehitettiin laite, joka hälytti ja puheäänellä kehotti ottamaan lääkkeet dosetista. Karin isä oppi käyttämään laitetta ja selvisi elämänsä loppuun saakka lääkehoidosta laitteen avulla.

Arvot

Pitkäaikaislääkityksessä olevien henkilöiden sairaudet ja niihin liittyvät liitännäissairaudet muodostavat merkittävän osan terveydenhuollon kokonaismenoista.

Terveydenhuollon kustannuksia tulee pyrkiä vähentämään. Samoin on tärkeää pyrkiä helpottamaan pitkäaikaislääkityksessä olevien henkilöiden ja heidän läheistensä päivittäistä elämää. Nämä molemmat puolet – sekä yksilölliset että yhteistunnalliset tarpeet – ovat Dose Controlin tuotekehityksen keskiössä.

Oikea hoitotasapaino on avainasemassa, sillä sen menettämisestä tulee sekä yksilölle vakavia seurauksia että terveydenhuollolle kustannuksia. ÄlyDosetti-ratkaisumme on kehitetty ylläpitämään hyvää hoitotasapainoa.

Sekä ÄlyDosetti että toinen tuotteemme ÄlyTurva helpottavat pitkäaikaislääkityksessä olevien, esimerkiksi ikääntyneiden, arkea ja tuovat turvaa.

Visio

Dose Control kehittää, valmistaa ja markkinoi korkeatasoisia tuotteita, jotka helpottavat pitkäaikaislääkityksessä olevien henkilöiden ja heidän läheistensä jokapäiväistä elämää.

Palkittu tuote

Lääkemuistuttaja, ÄlyDosetti, on aiemmin kehitetty 2001 Diacon-nimisenä laitteena. Tasavallan presidentti Tarja Halonen myönsi vuonna 2001 INNOSUOMI-palkinnon Diacon-lääkemuistuttimen kehittämisestä.

Scroll to Top