Referenssit

Asiakkaat kertovat

Varkauden seudulla asuu iäkäs pariskunta. 90-vuotiaan Väinön vaimon luona käy säännöllisesti kotihoito, joka huolehtii vaimon lääkkeistä. Vaimo tarvitsee muutenkin kotona apua. Väinö hoitaa itsenäisesti lääkkeensä, mutta on pikkuhiljaa alkanut tulemaan tilanteita, jolloin hän kertoo unohtaneensa ottaa lääkkeet. Vaimon terveydentila huolestuttaa. Hän oli nähnyt mainoksen Älydosetista ja tullut lukemansa perusteella siihen tulokseen, että voisi hyötyä laitteesta. Väinö otti puhelimitse yhteyttä, sovimme, että lähetämme hänelle laitteen kotiin. Väinö asetti itsenäisesti lääkkeiden ottoajat laitteeseen. Aikaa olisi kulunut joitakin viikkoja, soitimme Väinölle, kuinka hän on selvinnyt laitteen kanssa. Hän kertoi olevansa laitteeseen tyytyväinen, enää ei ole tullut unohduksia. Hän sanoi, että laitteen käyttö on vähentänyt huolenaiheita.
Väinö
aviomies (Varkaus)
Äidilläni on useita sairauksia ja lääkkeitä on otettava neljä kertaa päivässä. Hyvä hoitotasapaino edellyttää, että lääkkeet otetaan säännöllisesti eikä unohduksia tapahdu – tämä on vaikeaa, koska muistisairaus vaikeuttaa asioiden muistamista. Noin vuosi sitten olimme huomanneet, että äiti ei muistanut ottaa lääkkeitään, tai toisinaan hän saattoi ottaa useamman päivän lääkkeet saman päivän aikana. Olin sisareni kanssa jo jonkin aikaa kartoittanut erilaisia laitteita, joilla voisi seurata lääkkeiden ottamista ja joka muistuttaa äitiä ottamaan lääkkeet oikea-aikaisesti, kun vihdoin löysimme Älydosetin. Laitteen käytön aloittamista helpotti, että siihen voi laittaa äidille tutun perinteisen lääkedosetin. Äiti tottui noudattamaan Älydosetin kehotusta ottaa lääke. Jos äiti ei jostain syystä otakaan lääkettään ajallaan, niin saamme puhelimeen ilmoituksen ottamattomasta lääkkeestä, jolloin äidille soitetaan ja muistutetaan lääkkeen ottamisesta. Laite antaa äidille mahdollisuuden asua omassa kodissaan vielä toistaiseksi, kun laitteen avulla äiti ottaa lääkkeet säännöllisesti.
Paula Männistö
tytär (Espoo)
Salossa asuva yli 80-vuotias pariskunta käyttää Älydosettia säännöllisesti päivittäin. Laitteen he hankkivat noin vuosi sitten. Veijo on toiminut vaimonsa tukena, joka sairastaa Altzheimerin tautia. Nyt hän toimii myös virallisesti omaishoitajana. Veijo hoitaa vielä osan ajasta yritystoimintaansa. Pariskunta ottaa lääkkeitä kolme kertaa päivässä. Heillä on käytössään Anja annosjakelu, jonka he sijoittavat Älydosettiin. Veijo käytti aiemmin puhelimen muistuttajaa, mutta luopui siitä, koska Älydosetti on edullinen ja turvallinen tapa, joka hälyttää myös siitä, ettei vahingossa ota lääkkeitä liian aikaisin. Veijo suosittelee laitetta kaikille ikäihmisille myös siksi, että laitteen kustannukset ovat inhimilliset eikä laitteeseen ei tule kuukausimaksuja.
Veijo Koskinen
aviomies (Salo)

Terveydenhuollon ammattilaisten kokemuksia

Välimatkat pohjoisessa ovat pitkiä, etänä tarjottavat palvelut tai laitteet tuovat mahdollisuuden elää omissa kodeissa. Ei tarvitse palvelun perässä lähteä muuttamaan, koska palvelu tulee kotiin. On hyvä, että vaihtoehtoja tarjotaan myös asiakas ystävällisin hinnoin. Lääkkeiden ottamisen apuvälineiden ei tarvitse olla kalliita ja monimutkaisia. Tärkeää on, että laitteen kanssa pärjää.
Marja Leppänen
palveluvastaava (Kajaani)
Älydosetti on turvallinen apuväline asukkaalle tai asiakkaalle. Omaisten ei tarvitse olla huolissaan eikä myöskään hoitajan, kun dosettiin liitettävä muistuttaja ilmoittaa, ettei lääkkeitä ole otettu. Tärkeä ja tarpeellinen sekä turvallinen.
Anu Saarinen
lähihoitaja (Kouvola)
Scroll to Top