Mikä on läheisesi turvallisuuskunto tällä hetkellä?

Kesä jatkuu edelleen, mutta huomiota voi jo kiinnittää alkavaan syksyyn. Kesällä on ollut mukavaa tavata sukulaisia, ystäviä ja läheisiä, viettää aikaa heidän seurassaan. Monilla meistä on voinut olla se tilanne, että on koettanut saada järjestettyä kuntoon omien ikääntyneiden vanhempiensa arkea. Välimatkat tuovat huolenpidolle lisähaasteita. Välttämättä välimatkan ei tarvitse olla edes pitkä, riippuu ikäihmisen kunnosta, kuinka paljon hän tarvitsee apua. Olisiko nyt korkea aika löytää helpompia keinoja?   Ei kannata jäädä odottelemaan, odotusaika voi olla todella pitkä, sinä aikana voi tapahtua monia yllättäviä muutoksia.

Tiedätkö mikä on läheisen ikäihmisesi turvallisuuskunto tällä hetkellä? Kun ikäihminen asuu omassa kodissaan, läheisillä ei välttämättä ole käsitystä siitä, kuinka arki sujuu kotona. Voi kulua useita vuosia ns. hämärän peitossa. Hämärän peitto avautuu, vasta kun ikäihminen alkaa tarvitsemaan ulkopuolista apua tai hän siirtyy hoivapalveluiden säännölliseksi asiakkaaksi. Aika, jonka ikäihminen on viettänyt yksin kotona, on voinut jo monella tavoin heikentää hänen toimintakykyään ja suorituskykyään. Tilanteessa on kyse luottamuksesta, luottamussuhteesta, mitä omasta voinnista kerrotaan ja mitä jätetään kertomatta. On haasteellista alkaa kyseenalaistamaan oman äidin tai isän arviota toimintakyvystään, saati sitten, että aletaan ehdottamaan apuvälineitä kotona selviytymisen tueksi, kynnys on melko korkea. Huolenaihe ei kuitenkaan riitä, tehtävä olisi jotakin konkreettista. Huolenaihe helpottuu, kun tietää, että kotona voidaan tehdä paljon hyviä tukea antavia toimenpiteitä jo ennakkoon. Arkea helpottamaan voi lähteä tarjoamalla muistitukea arkisiin toimintoihin. Ei tarvitse alkaa suuriin kodin muutostöihin vaan apuvälineen voi hankkia helposti irrallisena. On olemassa helppokäyttöisiä ja kestäviä älylaitteita. Yrityksemme edustamat Älydosetti ja Älyturva ovat kestäneet asiakkaidemme käytössä vuosia.

Vanha sanonta pienistä puroista syntyy suuri joki pitää paikkansa. Pienillä muutoksilla saadaan aikaan suuria tuloksia. Pienet muutokset eivät myöskään rasita taloudellisesti. Olisiko aika tehdä kotona varhaisen tuen kartoitus ja aloittaa arjen teknologisten välineiden tarpeiden suunnittelu?

Me, Dose Controlissa emme jätä yksin selviytymään arjen teknologisten apuvälineiden valinnassa, pystymme auttamaan järkeviin valintoihin. Älyturva ja Älydosetti takaavat, että kodissa on ihmisen perusturvallisuus kunnossa.

Kartoitetaan joukolla läheistemme turvallisuuskunto tänä syksynä !

Jaa

Muita uutisia

Kehittyvä vanhustyö

Turun messukeskuksessa järjestetään 28.11.2023 klo. 8-16 Kehittyvän vanhustyön messut Päivän aikana runsaasti ohjelmaa ja puheenvuoroja. Yrityksemme on messuilla mukana osastolla P7. Tule tutustumaan uuteen Dose

Lue lisää »
Scroll to Top